A világhírű bútorgyártó, a Vitra, büszkén mutatja be legújabb kiadását, a korlátozott számban elérhető Eames széket, amelyen a román-amerikai művész, Saul Steinberg ikonikus macskája díszeleg. Ez a közös projekt Steinberg 1950-ben történt művészi beavatkozásának tiszteleg, ami most lehetővé teszi, hogy megmutassa az alkotói képzeletét egy kortárs közönség számára.

Az Eames szék, amelyet több mint hét évtizeddel ezelőtt mutattak be, forradalmasította a bútorgyártást, mint az első tömegesen gyártott ipari szék. Az innovatív dizájnt a műanyag héj jellemzi, amely a művészek és tervezők figyelmét világszerte megragadta. Egy ilyen művész Saul Steinberg volt, aki barátai, Ray és Charles Eames los angelesi irodájában fedezte fel a szék különlegességét.

Steinberg, a jellegzetes vonalrajzairól ismert művész, megragadta az alkalmat, hogy művészi látásmódját az Eames székeken alkalmazza. Sajátos stílusával a stúdió falait, padlóit és bútorait díszítette, egyedülálló és ideiglenes műalkotást teremtve. Rajzai között volt egy pihenő nő és egy macska – az egyetlen túlélő eredeti művek ebből a kreatív munkamenetből. 

Most, a Eames irodával és a Herman Millerrel együttműködve, a Vitra gondosan reprodukálta Steinberg macskával díszített remekművet a korlátozott szériában készült Eames széken. A legnagyobb pontosság elérése érdekében egy szakosodott vállalatot kértek fel az eredeti szék szkennelésére és sablon készítésére. Ez a sablon vált a reprodukciós folyamat alapjává, lehetővé téve a Vitrának, hogy hűen lemásolja Steinberg alkotását a lehető legnagyobb pontossággal és részletességgel.

A korlátozott kiadású Eames szék Steinberg macskájával igazi gyűjtői darab, mindössze 500 példányban érhető el világszerte. A korlátozott kiadású Eames szék Saul Steinberg macskájával bizonyíték arra, hogy ennek az ikonikus bútor darabnak tartóssága és kreatív lehetőségei időtállóak, áthidalva a múltat és a jelent, arra buzdítva bennünket, hogy értékeljük a művészetet mindennapi életünkben.

Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Elküldöm
Leiratkozásra bármikor van lehetőség
close-link