Idén 60. alkalommal rendezték meg Milánóban a nagyszabású Salone del Mobile-t, az egyik legnagyobb dizájn kiállítást, melyet minden évben izgatottan várnak a dizájn szerelmesei. A fenntarthatóság és a környezettudatos gyártási eljárások nagy szerepet kaptak az idei rendezvényen, a szervezők rendkívül fontosnak tartják ezen törekvések térnyerését és megszilárdulását a bútorgyártásban. Ahogy korábban már megszokhattuk, 2022-ben is számos izgalmas újdonsággal és pazarul berendezett kiállítóterekkel készültek a kiállítók az eseményre, ezekből mutatunk most egy rövid összeállítást.

Extremis

A belga kültéri bútorgyártó cég a tőle megszokott módon egy igazánl önazonos standdal várta látogatóit Milánóban: egy hamisítatlan kertiparty-ba cseppenhettek az érdeklődők az Extremis standjánál, s egyben kipróbálhatták többek között a legújabb Tiki-t, vagy akár az ötletes AMAi-t is.

Florim

Két csodás kollekcióval is megörvendeztet minket a Florim, melyeket elsőként a Salone keretein belül mutattak be a nagyközönségnek. A Nature Mood és a Heritage Luxe burkolatcsaládok magávalragadó hangulata mellett nem tudunk szó nélkül elmenni. Hamarosan részletesen is beszámolunk a két újdonságról, érdemes lesz figyelni az oldalainkat.

Inkiostro Bianco

A neves építész, Francesco Lucchese közreműködésével született az Inkiostro Bianco új lineadeko 2022-es kollekciója, mely a Groove nevet kapta. Terméktervezői tapasztalatának köszönhető Lucchese újszerű meglátásai visszaköszönnek az izgalmas tér élményt nyújtó tapéta dizájn. A Groove by Lucchesedesign a Salone del Mobile kapcsán debütált. 

Iris Ceramica

Idén az Iris Ceramica Group két külön standot szentelt 1-1 almárkájának bemutatására: egyik a Seventyonepercent, másik pedig a Diesel Living with Iris Ceramica volt. Mindkét kiállítótér lenyűgöző látványt nyújtott.

Mirage

A Mirage a Salone del Mobile-ra időzítette a LivinWow bemutatását. Ez az új kiállítótér Lorenzo Pascucci ötlete volt és célja egy új, fiatal közönség innovációs és funkcionális igényeinek kielégítése, az X-től a millenniumi generációig.

Mutina

A Salone del Mobile a Casa Mutina Milano-ban várta a látogatókat egy különleges kiállítással, mely Nathalie Du Pasquier tervei alapján készült. Az Elementi per paesaggi a francia művész Mattonelle Margherita kollekciójának elemeit használja fel egy élénk, dinamikus szcenográfia létrehozásához, s itt mutatták be hivatalosan is a Paesaggit: a Mutina Editions részét képező kollekciót, mely számos különleges tárgyat vonultat fel az olasz kézműves kerámia hagyományait alapul véve.  

Tecta

Izgatott optimizmussal készültek a Tectánál is a hosszú kihagyás után idén újból megrendezett Salone-ra. Különös tekintettel a vadonatúj D70-es modell bemutatását övezte várakozás, melyet Marco Dessí tervezett és más néven ˝The Optimist˝-nek neveznek.

Tartsatok velünk a következő hetekben, amikor részletesebben is beszámolunk az egyes újdonságokról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a fal- és padlóburkolat & homlokzatburkolat megoldásokról!
Elküldöm
Leiratkozásra bármikor van lehetőség
close-link

Irodánk és bemutatótermünk a mai napon zárva tart.
close-link