Emlékeztek a Spring on Point termékajánló sorozatunkra? A Vitra június 1-jén egy újabb nagyszerű darabot mutatott be a szeretett Eames Shell Chair kollekcióból!

Charles és Ray Eames éveken keresztül dolgoztak az egyrészes ülőhéj koncepcióján, mielőtt 1950-ben bemutatták a Fiberglass székeket.

Azóta az Eames Shell székek a XX. század legjelentősebb bútortervei közé pozícionálták magukat, hiszen az első olyan székek voltak, amelyek ülőhelye és háttámlája egyetlen héj formájában került  kialakításra. Az Eames házaspár ezt a forradalmi tervezést egy változó társadalom kontextusában gondolta el: a fiberglass-t korábban még sosem használták bútorokhoz.

 A  könnyű székek organikus formákkal és akkoriban szokatlan kék színnel, új lendületet adtak a lakásoknak, majd később az irodáknak és közösségi tereknek.

2023 nyarán a Vitra újra bemutatja ezt a jellegzetes színt az Eames Fiberglass Side Chair Turquoise nevű limitált kiadással. Ez az 500 darabos korlátozott széria két változatban érhető el: DSR fekete drótkeret alappal vagy DSW sötét juhar lábbal.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a fal- és padlóburkolat & homlokzatburkolat megoldásokról!
Elküldöm
Leiratkozásra bármikor van lehetőség
close-link

Irodánk és bemutatótermünk a mai napon zárva tart.
close-link