A Hives egy új 3D-s elem, melyet Konstantin Grcic tervezett a Mutina számára. A hatszögletű terrakotta téglát a méhkasok szerkezete ihletett, mely a természet egyik leghatékonyabb szerkezeti eleme.

Az elem

A Hives egyetlen formából áll: két egymásba illesztett hatszögletű elem alkot egy 13×22,5×7 cm-es méretű téglát. Funkcionális, sokoldalú – falak, építészeti szerkezetek és berendezési tárgyak építésére tervezték – és egyben dekoratív is különleges formájának köszönhetően, amely lehetővé tesz eredeti grafikai mintázatok megalkotását.

Az anyag

A Hives anyaga terrakotta, ami egy ősi építőanyag, melynek akusztikai és termikus tulajdonságai, meleg árnyalata és tapintható textúrája teszi időtállóvá. A modult extrudálással állítják elő, s a kézműves technikának köszönhetően a darabok mérete és formája bár megegyezik, de mindig egyedi részletek jelennek meg felületükön.

Modularitás

Az elemek függőleges helyzetben, válaszfalak építésére és vízszintes tájolásban is beépíthetők, így egymással egy síkban vagy lépcsőzetesen is elhelyezhetők, ezzel íves falak születnek építészeti elemek építéséhez és bútorok kialakításához, például oszlopok, pultok és asztallábak.

Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Elküldöm
Leiratkozásra bármikor van lehetőség
close-link