Az Arteket 1935-ben Helsinkiben alapította négy fiatal idealista: Alvar és Aino Aalto, Maire Gullichsen és Nils-Gustav Hahl. Céljuk nagyon egyszerű volt: bútorokat árusítani továbbá népszerűsíteni a modern életkultúrát kiállítások és egyéb oktatási eszközök segítségével. Az alapítók radikális szellemiségének megfelelően az Artek a mai napig innovatív szereplője a dizájn világnak. 

Termékpalettája finn mesterek és vezető nemzetközi tervezők által tervezett bútorokból, világítótestekből és kiegészítőkből áll, melyek a világosság, a funkcionalitás és a költői egyszerűség megtestesítői.


A fény életünk egyik alapvető eleme: hatással van napjaink menetére és érzelmeinkre. Ha megfelelően választjuk ki a világítótesteket és ügyesen helyezzük el azokat, az jelentősen javíthatja az általunk lakott terek élményét.

Az Artek létrehozott egy világítási útmutatót, mely gyakorlati tippeket és trükköket tartalmaz. Segít a megfelelő lámpatestek kiválasztásában és átgondolt elhelyezésükben annak tükrében, hogy milyen funkciójú teret szeretnénk megvilágítani.

Szerezd meg az Artek Light Tasting készletet

Minden Artek függő- vagy fali lámpa mellé küldenek egy Artek Light Tasting készletet, amely három kiváló minőségű izzót tartalmaz, s segítségükkel otthon is kipróbálhatjuk, hogy melyik a legalkalmasabb az adott térben.

Az Artek hazai kizárólagos forgalmazója a pointzero/pointone. Érdemes ellátogatni a szépvölgyi úti és a szabadság téri bemutatótermünkbe, amennyiben élőben is megtekintenéd a gyártó ikonikus darabjait. Hamarosan teljes kirakat frissítésen megy keresztül a pointone Bemutatóterem, ahol számos Artek lámpatest megtekinthető lesz.

Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Elküldöm
Leiratkozásra bármikor van lehetőség
close-link