Tóth László, a Tóth Project vezető tervezője egy olyan megbízást kapott, melyre szinte lehetetlen volt nemet mondani. A legelső helyszínbejárás során ámulatba esett a telek páratlan adottságait látva, hiszen csodálatos panoráma nyílik a jános-hegyi Erzsébet-kilátóra és a budai hegyekre. 

A megrendelő házaspár jól összeszedett, mindenre kiterjedő igényekkel érkezett az építészirodához, tudták, hogy milyen otthont szeretnének a család számára. A helyiségszámtól a stílusig mindenben határozott elképzelésük volt. Egy modern, ugyanakkor időtálló megjelenésű épületre vágytak, melyen a földszínek érvényesülnek, harmonizálva a fantasztikus környezettel. Így Tóth László és csapata egy légies, téglatestek egymásra helyezésével létrejött villaépületet tervezett, mely idomul a telek erőteljes lejtéséhez. Az épület felületét néhol térbeli síkokkal, néhol lamellákkal törik meg, ráerősítve ezzel a légies hatásra. 

A projekt belsőépítészeti tervezésére Sütő Kata kapott megbízást, aki, szorosan együttműködve az összes társtervezővel, arra törekedett, hogy a remek adottságú belső tereket megtöltse élettel. Kata minden részletre odafigyelt, egy időtálló, otthonos teret szeretett volna megalkotni, mely teljes mértékben a vevői igényeken alapszik, stílusukat és személyiségüket tükrözve. Egy élhető otthon volt a cél, melyben a modern kiegészítők és a minőségi anyaghasználat a hosszútávú esztétikumot és használhatóságot garantálja. 

A kültéri és beltéri kerámiaburkolatok mindegyike magas minőségű olasz gyártók terméke. A Mirage és Florim lapok a terasztól a lépcsőkön át a medence gépházig szinte minden helyiségben megtalálhatók. A tulajdonosok kérésének eleget téve a természet inspirálta mintázatok kerültek előtérbe, így a fa- és márványhatások fordulnak elő a legnagyobb arányban. A közlekedőben, a vendég és gyerekszobákban Cabbani tölgy parketta került a padlóra, míg a gardróbba és a szülői hálószobába a Sit-in, a játszószobába pedig a Milliken szőnyegpadló lett kiválasztva. A ház több különböző pontján megjelenő tapéták az olasz Inkiostro Bianco-tól és Wall&Decó-tól származnak, a vizes helyiségek esetében pedig nem a hagyományos vinyl, hanem a vízálló üvegszálas anyagból. A gym hangulatát a strapabíró és igényes LVT melegburkolat emeli.

Kata az apró részletekre is nagy hangsúlyt fektet, így a fürdőszobai elemek terén is igyekezett olyan különleges darabokat kombinálni, amelyek szinte ékszerként egészítik ki az egyes tereket. Így választott csaptelepeket és fürdőszobai kiegészítőket a GESSI kínálatából, a törölközőszárító fűtőtestek pedig TUBES radiátorok, melyeknek különlegessége, hogy bármilyen RAL színben kérhetők. A ház egyik ékköve a terebélyes, valódi fából készült étkezőasztal, mely a híres Vitra egyik kedvelt terméke. Az enteriőr számos pontján elhelyezett ikonikus bútor és kiegészítő szintén a svájci bútorgyártó cég portfóliójából lett választva.

Az elkészült projekt önmagáért beszél, amit az Építechture lenyűgöző videója koronáz meg. A rövid filmet az alábbi linken lehet megtekinteni:

A fotókat köszönjük Molnár Dánielnek.

Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Elküldöm
Leiratkozásra bármikor van lehetőség
close-link