Tizenegy évnyi együttműködés és három közösen tervezett termék után 2018-ban a Magis kihívás elé állította a brit Barber Osgerby designer duót azzal az ambiciózus projekttel, hogy egy minden szempontból felelősségteljes széket hozzon létre.

Négy évnyi tervezést követően büszkén mutatjuk be az Alpinát. A hagyományos alpesi székek egyszerű dizájnja és multifunkcionalitása által ihletett ülés tökéletesen megmutatja a Magis és Barber Osgerby szenvedélyes hozzáállását az új anyagok fejlesztése és kísérletezése iránt.

Ennek az együttműködésnek az eredménye egy olyan szék, amelyet hosszú élettartamra terveztek, legyen szó esztétikumról vagy hosszú élettartamról A tradicionális alpesi bútorokat nyomon követő tömör kőrisfa szerkezettel és innovatív fröccsöntött bioműanyagból készült, rendkívül kényelmes ergonomikus háttámlával készül az Alpina, ami mindezeknek köszönhetően olyan ülést kínál, amely a klasszikus és a kortárs környezetbe is illeszkedik. Így nem csak esztétikailag, megjelenést és élettartamot tekintve is időtlen bútordarab. 

Ronan Bouroullec (1971) és Erwan Bouroullec (1976) már csaknem húsz éve dolgoznak és alkotnak együtt. Együttműködésük állandó párbeszéden alapszik, sajátos személyiségükből és a közös igyekezetükből pedig egy valódi egyensúly és precíz végeredmény születik minden alkalommal. 

Bemutatjuk legújabb alkotásukat, mely egy téglalap alakú, két részből álló asztal. A Baguette nem átlátszó felső részét támasztja az ellenálló, mégis finom alumínium talp.

A Bouroullec fivérek a szerkezeti elemek kialakítására nagy hangsúlyt fektettek, igyekeztek minél kevesebb alumínium felhasználásával kecses, mégis strapabíró lábakat létrehozni. Így született meg ez a különleges vizuális hatás: a nehéz felső lapot csupán négy, pálcikára emlékeztető láb tartja a magasba. 

Elképesztő modularitás, a lehetőségek tárháza szinte végtelen.

Stefan Diez korai kötődése a kézművességhez 4. generációs asztalos családban történő felnövéséhez köthető, mely alapvetően befolyásolta az ipari formatervezői pálya iránti fogékonyságát. A családi hagyományokat követve bútorasztalosnak készült, mielőtt ipari tanulmányokba kezdett a Stuttgarti Állami Képzőművészeti Akadémián. Dolgozott

Konstantin Grcic mellett több évig, majd 2002-ben végzett és megalapította a DIEZ OFFICE-t Münchenben. 2007-től Stefan az ipari formatervezés professzora lett

a Karlsruhei Művészeti és Formatervezési Egyetemen. 2008-ban a DIEZ OFFICE átköltözött egy korábbi asztalosműhelyből átalakított irodába, mely ideális platformot jelentett Diez gyakorlati kísérletezésének és műszaki know-how-jának egyedi kombinációjához.

A Costume moduláris kanapé 4 mm vékony szerkezettel rendelkezik, mely újrahasznosított és újrahasznosítható polietilénből készül. Szövet huzata 3 kategóriában kapható. A huzat teljesen levehető az aljába akasztható rugalmas hurkoknak köszönhetően. A kanapé könnyen fel- és levetkőztethető tisztítás vagy huzat csere esetén. A moduláris rendszer egyetlen egységből áll, amely különböző konstellációkba reteszelhető, vagy kartámaszokkal bővíthető. 

Mi az a Lost lamp és miért különleges? A Magis legújabb lámpa kollekciója, melyet a BrogliatoTraverso dizájn stúdió tervezett, szakít a hagyományos világító testekre jellemző formavilággal. A központi elem maga az űr, melyet a 2 cm széles henger alak fog körbe, ami magát az állítható fényforrást rejti. A Lost ezzel a különleges formával egészen drámai hatást kelt. A kollekcióban megtalálható állólámpa, asztali lámpa, függőlámpa és fali lámpa is. 

A 2014-ben indult tervező stúdió névadó alapítói Brogliato és Traverso, kiknek alkotói mottója a “no time, no space” (vagyis nincs idő, nincs tér), összefüggésben van azzal a céljukkal, hogy bármilyen térbe alkalmas tárgyakat hozzanak létre. Az ˝egyszerűsítés˝ egy másik kulcsfontosságú aspektusa munkáiknak, melynek köszönhetően minimalista sziluetteket terveznek néhány észrevehetetlen részlettel, amik mégis személyessé teszik azokat.

Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Elküldöm
Leiratkozásra bármikor van lehetőség
close-link