Bemutatótermünkben hamarosan megtekinthető, és limitált darabszámban megvásárolható lesz a híres Panton Chair új, limitált kiadása – ez a Panton Chair Duo.

Verner Panton a 60-as és a 70-es évek egyik legnagyobb hatású formatervezője volt. Munkásságát áthatotta a kísérletező megközelítés formák, színek és anyagok terén is. Célja egy olyan, egy darabból álló, kényelmes szék megalkotása volt, mely multifunkcionális, tehát bárhol használható. A Vitrával együtt fejlesztették ki a végleges székformát, melyet 1967-ben mutattak be először. 

Verner Panton ikonikus S-alakú székét 2022 júniusában mutatja be a Vitra, és kizárólag kiválasztott partnereinél lesz elérhető, kétárnyalatú (duotone) színváltozatban. 

Ívelt formájával a Panton Chair inkább tűnik egy hullámzó mozgás állóképének, mint széknek. A limitált kiadású Panton Chair Duo univerzális tisztelgés Verner Panton munkássága előtt, aki a színeket a formák, a minták és az érzelmek kihangsúlyozásának eszközeként használta. A Panton Chair Duo öt különböző kombinációban kapható, melyek mindegyike 1-1 kontrasztos színárnyalatpár: az egyik az elülső, a másik a hátsó oldalon jelenik meg. 

A színkombinációk a legendás Fantasy Landscape-et idézik, amelyet Panton 1970-ben a kölni ˝Visiona 2˝ installációhoz készített. A Vitra a Panton Chair Duo-t a Panton családdal szoros együttműködésben fejlesztette ki, a gyártás a Panton Chair Classic gyártási elvével megegyezve zajlik. A fényes, lakkozott felület ízlésesen emeli ki a különböző merész színeket. Öt különböző, ˝Limited Edition˝ címkével ellátott színpárban, a világon összesen 999 darabban kapható. 

Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Elküldöm
Leiratkozásra bármikor van lehetőség
close-link