December 1-gyel elérkezünk az év utolsó hónapjához és otthonainkat szép lassan elkezdi körüllengni az ünnepi hangulat: kellemes fenyőillat; a mákdaráló duruzsoló hangja; a lágyan szóló ‘It’s Begining to Look a Lot Like Christmas’; a gyertyafény, amely megcsillan az üveggömbökön. Ez a hangulat pedig nem jelenthet mást: itt a karácsony. 

Eljött az ideje annak, hogy picit lelassuljunk és az év utolsó napjait pihenéssel és a szeretteinkkel töltsük, hogy aztán feltöltődve, energiával telve vághassunk neki 2022-es év új kihívásainak és izgalmas projektjeinek. 

Segítve a hangolódást, szentestéig minden nap bemutatunk egy szívünknek kedves darabot kínálatunkból. Tartsatok velünk és várjuk együtt a szeretet ünnepét!

1. Iris – Diesel – Camp

Rajongunk a különleges darabokért. Az Iris több különböző burkolat kollekciót is alkotott az extravagáns olasz ruhamárkával, a Diesel-el. Ezek közül a Camp – mely három különböző felületű lapból áll: fényes, matt és textil hatású – megtalálható pointzero bemutatótermünk mosdójában. 

2. Petite Friture Vertigo

Ez az óriási kalapra emlékeztető, légies világítótest már elkísért minket egy korábbi évben a S/ALON kiállításra, megtalálható Szépvölgyi úti irodánkban és díszíti számos elégedett ügyfelünk otthonát is. 

3. Florim – Etoile de Rex

Az Etoile de Rex kollekcióhoz különleges és ritka márványok szolgáltak inspirációul, így jött létre ez a hét színből álló elegáns és kifinomult, ám mégis extravagáns válogatás. Ezek közül is az Illusion váltja ki a legtöbb érzelmet, hiszen számos alkalommal tapasztaltuk, hogy ezt a lapot meglátva ügyfeleink felhagytak a további keresgéléssel. 

4. Moroso – Cloudscape 

Ki ne vágyott volna már arra, hogy lehuppanjon egy tucat pihe-puha párna közé. Nos, ami másoknak csupán fantáziálás, az a Moroso briliáns tervezői csapatának az inspirációt jelenti, így megalkották a Cloudscape szófát, mely az elképzelt kényelemhez képest sem okoz csalódást. 

5. Mutina – Celosia 

A kerámia zsenialitása abban rejlik, hogy olyan változatos felhasználási lehetőségeket rejt, amire sokan talán nem is gondolnánk. A Celosia Patricia Urquiola egyik brilliáns tervezése a Mutina számára. A 3D terrakotta elemek dekoratív térelválasztóként funkcionálnak, melyeket akár íves fal elemként is alkalmazhatunk. 

6. Kettal – Cala

Bár kis hazánkban már a mínuszok röpködnek, kellemes érzéssel tölt el a tudat, hogy pár hónap múlva ismét beköszönt a nyár és újra csaphatunk grill partikat és szabadtéri brunchokat saját kerünkben. A Kettal Cala kollekciójának csodás darabjait nézve úgy érezhetjük magunkat, mint Gombóc Artúr a csokoládé boltban. 

Neked melyik a kedvenc Kettal kollekciód?

7. Mirage – Glocal

A beton hatású burkolatok előnyeit bizonyára nem szükséges taglalnunk, hiszen sokoldalúan felhasználhatók, számtalan stílusú enteriőrben tökéletesen alkalmazkodnak és kiválóan kiegészítik az egyes berendezéseket. Ráadásul a Mirage Glocal színpalettája meleg tónusokban is bővelkedik a klasszikus hideg szürke tónusok mellett, így mindenki megtalálja az otthonába legjobban passzolót. 

8. Vitra Resting Cat

Az alvó állatok bűvölete ihlette a Vitra Resting Cat-et. A dekoráción túl a békét is megtestesíti, így kiváló dísze lehet a nappalinak, még az ünnepek alatt is.

9. Parky – Smoked Walnut – swing

A Parky parketták népszerűségének titka maga az alapanyag: felső koptatórétegük tömör fa, mely egy kemény HDF hordozórétegen van, így adva a burkolatnak nagyobb ellenállóságot. A letisztult tölgy színeken kívül pedig szemezgethetünk néhány igazán különleges darab között is, mint a Smoked Walnut, ami mély tónusaival egyből a frissen sült gesztenyét juttatja eszünkbe.

10. Gessi – Intreccio

A GESSI csaptelepei szinte ékszerként tündökölnek bármely mosdóban, fürdőszobában. Az olasz vállalat célja a hagyományos, unalmas megjelenéstől való elrugaszkodás és az esztétikum magasabb szintre emelése ezeknél az amúgy teljesen hétköznapi használati tárgyak esetében. Így lehet egy kicsit minden nap ünnep.

11. Mosaico+ – Loom

A kézműves motívumokra emlékeztető Mosaico+ Loom kollekció megidézi az emlékeket és hagyományokat. Ezek tagadhatatlanul összeköthetők az ünnepekkel is, hiszen hagyományokon alapulnak, megannyi kellemes emlékkel párosulnak és szünidőben sokunk kedvet kap az otthoni kézműves elfoglaltságokhoz, pláne ha gyermekek is vannak a családban.

12. Vitra – Grand Repos Chair

Ezekben a hideg hónapokban arra vágyunk igazán, hogy egy meleg takaróba burkolózva, egy forró teát (vagy egy kellemes vörösbort) szürcsölgetve letelepedjünk a kényelmes fotelünkbe egy jó könyv társaságában. A Vitra Grand Repos-nál nehezen tudunk elképzelni erre alkalmasabb bútordarabot, nem utolsó sorban pedig ez a pompás bútordarab igazi ékessége tud lenni minden otthonnak.

13. Mutina – Rombini 

Ronan és Erwan Bouroullec rendkívül inspiráló tervezőpáros, kiknek nevéhez számos lenyűgöző dizájntermék fűződik. A Mutinával közös munkájuk gyümölcse többek között a Rombini kollekció, ami mély tónusaival és letisztult, mégis látványos mintázatával ejtette rabul a szívünket.

14. Magis – Puppy Christmas Edition 2021

A legendás finn építész, Eero Aarnio alkotása ez a kedves kis jószág, ami pár évvel ezelőtt a pointzero bemutatóterem egyik jellegzetes bútordarabja volt, sőt a róla mintázott alakzat rendszeresen szolgált kiadványaink grafikai elemeként is. Az olasz Magis cég idén kiadott egy különleges Christmas Edition-t ebből a rendhagyó ˝székből˝, mellyel megörvendeztethetjük állatszőr allergiában szenvedő szeretteinket. Nyugalom, ez a Puppy biztosan nem piszkít a szőnyegre!  

15. Florim – Casa dolce casa – Stone & More Sahara Noir

Vannak burkolatok, melyeknél kevés a szó. Ilyen a Casa dolce casa Stones & More 2.0 Sahara Noir-ja. Elegáns, méltóságteljes, kifinomult, mégis figyelemfelkeltő. Egy szóval: lenyűgöző. Az erőteljes fekete színt egy lágy arany szál töri meg, mely ünnepi megjelenést eredményez. 

16. Miniforms – Caruso

Hamar belopta magát a szívünkbe ez a hasznos bútordarab, hiszen lenyűgöző megjelenése mellett hangszóróként is funkcionál a Miniforms Caruso. Ennek köszönheti, hogy az utóbbi időben hű társként kísért el minket minden olyan kiállításra, ahol kiállítóként megjelentünk az egyébként pointone showroom-ban megtalálható szekrény.  

17. CP Parquet – European Oak – Rusticone choice, brushed varnished naturalizzato 

A klasszikus rétegelt fa parketta látványa képzeletben elrepít minket egy csodálatos fenyőerdő rejtekében megbúvó faházba, ahol bent pattog a tűz a kandallóban és a kellemes meleg szobából kukucskálhatunk ki a tájat lassanként elborító hólepelre. A CP fapadlók segítségével mi is otthonainkba csempészhetjük ezt a varázslatos hangulatot. 

18. Inkiostro Bianco – Poni 

Szinte hihetetlen milyen mélységet tud adni a térnek egy jól megválasztott, részletgazdag kidolgozású, minőségi tapéta. Az Inkiostro Bianco Poni nevet viselő tapétája érzéki fémes árnyalatokkal aranyozza be a helyiséget.

19. CEDIT – Tesori – Decoro Monile Oro

Arab és olasz jegyek ötvözeteként jött létre a pompás Tesori kollekció, melynek különösképpen a Decoro Mobile Oro lapja áraszt ünnepi hangulatot.  A kollekció különlegessége, hogy anyavállalatunknak, a Decor Floornak köszönhetően megjelenik a varázslatos Párisi Udvar Hotelben.

20. Tecta – Cat


A macskák mindig is fontos szerepet töltöttek be a Tecta életében. A gyártó szimbólumaként funkcionáló fekete macska domborodó hátával szabad akaratát tükrözi. Íves vonalai a Bauhuas jegyekre emlékeztetnek. Sárga, már-már villogó szeme Grimm meséket idéz elénk. Érdekes és figyelemfelkeltő figura, amit nem csak mi kedvelünk. Kiváló ajándék választás a dizájntörténelemben jártas személyeknek.

21. Florim – I Classici di Rex

A klasszikus márvány exkluzivitást és eleganciát tükröz. A természetes kövek örök inspirációt nyújtanak a tervezőknek és az apró mozaikoktól egészen a monumentális nagytáblás burkolatokig minden méret variációban terveznek a mintázattal. Igen kedvelt burkolatcsalád az I Classici di Rex, mely a nevéből is sejteti, hogy klasszikus rajzolatú márvány mintázatokat vonultat fel. Közkedvelt mintázata mellett előnye még a kollekciónak, hogy számos méretből, színből és rajzolatból lehet válogatni, így sokan megtalálják a vágyott megjelenésű burkolatot.

22. Vitra – Eames House Bird

Egy igazi klasszikus, amellyel sosem lőhetünk mellé, ha egy dizájn szerelmest szeretnénk megajándékozni. A Vitra Eames House Bird ideális dísze lehet otthonunknak, vagy akár irodánknak is.

23. Mirage – Jurupa

Kellemes melegséget és otthonos hangulatot áraszt a fa látványa, még akkor is, ha hidegburkolat formájában jelenik meg. Ha ezt a verziót választjuk rendkívül sokoldalúan tudjuk felhasználni, például burkolhatunk vizes helyiséget, sőt még kültéri tereket is. A Mirage Jurupa kollekciója az egyik legkedveltebb fahatású hidegburkolat válogatásunk, ami nem meglepő, tekintve a megtévesztően kidolgozott faerezetet és a kellemes tónusokat.

24. Artek – Golden Bell

Kalendáriumunk utolsó ablakocskájában az Artek Golden Bell lápmája kapott helyet, mely minket egy arany csengőre emlékeztet. A látványtól szinte a fülünkben csengenek a ‘Jingle Bells’ ismerős sorai, ahogy kellemesen betöltik az ünnepi készülődéstől nyüzsgő otthont. 

Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Elküldöm
Leiratkozásra bármikor van lehetőség
close-link