Lauenförde egy kis szászországi település a Weser folyó hullámzó partjainál. E hely ad otthont a Tecta-nak, mely a mai napig családi vállalkozásként üzemel, immár a 4. generáció irányítása alatt.

A Tecta küldetése, hogy megőrizze, és ha szükséges, megreformálja a Bauhaus mozgalom legjobb ötleteit és terveit. Minden egyes terméke magában hordozza a hamisítatlan Bauhaus stílusjegyeket. A S/ALON kiállításon bemutatott, a dizájntörténelmi berkekből ismert és elismert Gerrit Rietveld által megálmodot L25N lámpa kiváló eleme lehet egy hálószobának, dolgozószobának vagy akár egy olvasósarokban is tökéletes funkciót tölthet be.

A K5 fantázianév mögött rejlő asztalka Thomas Schnur szellemi terméke. Egyszerű, mégis különleges, hiszen érdekes alakzatának köszönhetően extravaganciát hordoz magában. Közkedvelt darab: alkalmazkodik minden enteriőrhöz, mégis meghatározó eleme lesz a térnek.

Breuer Marcel munkái között különleges helyet foglal el az ikonikus D40 szék. Az íves, harmonikus acélcső szerkezet amennyire egyszerű, annyira kényelmes. Ezzel a termékkel forradalmasította Breuer Marcel a bútortervezést. A tervező elve a következő volt: „Egy szék… ne legyen vízszintes/függőleges, ne legyen expresszionista, se konstruktivista”, legyen „jó szék, akkor passzol egy jó asztalhoz”. És milyen igaza volt!

A Tecta védjegyeként aposztrofált hajlított acélcső visszatérő elem a bútortervezés során. A 2005-ös K3 Series asztalka három eleme egyben vagy külön-külön is remekül használható. A finom megjelenés masszív szerkezetet takar.

Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Elküldöm
Leiratkozásra bármikor van lehetőség
close-link