Kényelem, funkcionalitás és dizájn. A német Tecta szinte minden darabjára ezek a tulajdonságok jellemzők. Összeszedtük a legújabb darabokat a gyártó repertoárjából. 

Izgatottan várta a Tecta csapata a hosszú kihagyás után idén újból megrendezett Salone del Mobile-t, hiszen az esemény apropóján mutatták be a nagyközönség számára először a D70 fotelt és a hozzá tartozó C70 ottománt, melyeket Marco Dessí tervezett. A kényelmes ülést más néven ˝The Optimist˝-nek nevezik, mely a kialakításából adódott: egy délről jövő fuvallat hatására meghajlott alakra emlékeztet, azaz mozgásra és új vizek felé evezésre ösztönöz.

Ez a bútorkollekció az első közös munkája Marco Dessí-nek és a Tectanak. Dessí 1976-ban született Meranóban, jelenleg pedig Bécsben él és dolgozik. Ipari formatervezést tanult a Bécsi Iparművészeti Egyetemen. Saját tervezőstúdiójának 2007-es megalapítása óta számos projektet valósított meg már ismert osztrák gyártókkal. Tehetségét bizonyítja e két új Tecta termékkel is.  

Lehengerlő dizájn és funkcionalitás. Ez a két jelző számos Breuer Marcel terméket fémjelez, de különösképpen az egyik meghatározó alkotását, a D4-et (korábban B4). A pántokkal ellátott, összecsukható acélcsőváz fotel 1926 és 1927 között készült, és Breuer első acélcsővázas bútor katalógusában úgy tüntette fel, hogy ˝különösen alkalmas˝ hajókra, sportpályákra, teraszokra, nyaralókba illetve kültéri kávézókba.

Ez a sportos, szellős érzetet keltő bútordarab igazi ikonná vált, s a mai napig kedvelt formavilágú, kényelmes ülőalkalmatosság.  

A K26 egyszerre művészet és életművészet, hiszen kialakítása az életszerű funkcionalitás megtestesítője. Bőség helyett minimalista praktikum, letisztultság jellemzi. Különleges keverék: organikus formavilág, klasszikus anyaghasználattal párosulva. Az aszimmetrikus, zongorára emlékeztető asztallap krómozott acélcsövön helyezkedik el. A praktikumot fokozza továbbá az állítható magasság. 

Letisztult formájával a K26 különféle élethelyzetekhez illeszkedik. Használhatjuk laptopozáshoz, ráhelyezhetünk egy pohár bort, de akár egy váratlan vendég érkezésekor is remek hasznát tudjuk venni. Az élet mindennapi mestere és elbűvölő művésze – ezáltal multifunkcionálisan alkalmazható.

Újdonság a vendégszeretők számára: a D8P kollekcióban található kerek asztalokhoz készült kedvenc ülés már forgatható talppal, sőt bárszék kivitelben is elérhető, ami D8P-1 néven érhető el.

A D8P már régóta a stílusos, kényelmes étkezés megtestesítője. Martin Hirth dizájner most továbbfejlesztette a termékpalettát: a kényelmes széket immár forgatható alappal és magasított rúd variánssal látta el. Mindkettő verzióra igaz, hogy villámgyorsan szembefordítható ülőszomszédjával, így könnyen bensőségessé alakítható az együtt töltött idő. 

Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Elküldöm
Leiratkozásra bármikor van lehetőség
close-link