Ezen a héten a Moody Interior Design tervezői, Wágner-Héjja Fanni és Csohány Borbála osztják meg velünk tippjeiket a fürdőszobák ízléses és praktikus kialakításával kapcsolatban. 

A fürdőszobaburkolatok kiválasztásánál többször találkoztunk azzal az ügyfél igénnyel, hogy számára több tetszetős burkolatot is használjunk fel. 

Azonban mi mindig ragaszkodunk ahhoz, hogy a választott alap burkolat mellett egy dekor jelenjen meg. A alap burkolat egy semleges színt jelent, melyet a padlón és a falon is használunk. A padlón való elhelyezés esetén fontos, hogy az épített zuhany területére csúszásmentes típust válasszunk. A dekor burkolatot valamilyen kiemelt falszakaszra tervezzük, ez a legtöbb esetben a mosdó mögötti terület. Amennyiben a design még elbírja (volt már rá példa), úgy a zuhanyzóba választhatunk egy harmadik típusú burkolatot. Ez akkor lehetséges, ha az alap burkolat és a dekor színvilágban nagyon közel állnak egymáshoz.  

A vizes helyiségekben előszeretettel választanak az ügyfelek fahatású hidegburkolatot. Igen közkedvelt, hiszen barátságos, otthonos hangulatot biztosít. 

Ebben az esetben a fahatású fürdőszobaszekrény, mosdópult átgondolást igényel. Amennyiben a két fahatás színvilága nem alkot egységes képet, úgy a helyiség összképe nem nyújt harmonikus látványt. Ilyen helyzetben azt javasoljuk, hogy ne is használjunk további fahatást a hidegburkolaton kívül, vagy nagyon gondos körültekintést igényel, hogy a két elem megférjen egymás mellett. Valódi fa bútor esetében olyan pácot keressünk, mely egységben tudja tartani az egymástól elütő faerezetek színét.  

A vizes helyiségeket már egyáltalán nem burkoljuk körbe, ahogyan az korábban szokás volt. Ahol burkolunk, ott azonban mennyezetig. Ahol nem éri víz a falat, ott teljesen elhagyjuk a burkolatot és vízálló festékkel festünk. Ez a terület általában törölközőszárító radiátor köré esik. A mai napig sok ügyfél meglepődik a festett fal gondolatán a fürdőszobában, de végül nem tapasztaltunk olyat, hogy bárki megbánta volna. Ezáltal a fürdőszoba is kicsit barátságosabb, otthonosabb hangulatot kap, a helyiség jobban strukturált. A festett fal helyett  vízálló tapétát, vagy ha a design megengedi, egyéb fali panelt is előszeretettel alkalmazunk. 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a fal- és padlóburkolat & homlokzatburkolat megoldásokról!
Elküldöm
Leiratkozásra bármikor van lehetőség
close-link

Irodánk és bemutatótermünk a mai napon zárva tart.
close-link