Ez a sokoldalú anyag számtalan felületen bizonyított már épületen belül és kívül is. Kiemelkedően alacsony a vízfelvétele, nem foltosodik, fényvisszaverődésre is tesztelve van, így kiváló választás homlokzat burkolás esetén!

A greslap, vagy másnéven finom kőporcelán fehéragyagból készül, mely finomabb szemcseszerkezetű, kevésbé porózus, de ritkább anyag, mint a vörös agyag. Kopásállósága kiemelkedően magas, műszaki jellemzői meghaladják a természetes kövekét.

A fehéragyag egy rendkívül tömör anyag, nagyobb erővel lehet kipréselni belőle a felesleges levegőt, így elkerülve a későbbi esetleges feszültségeket. Kopásálló és fagyálló, ami kifejezetten fontos tulajdonság homlokzaton történő felhasználás esetén.

A vékonyított nagytáblás burkolatok közvetlenül ragasztva és átszellőztetett homlokzati megoldásként is alkalmazhatók. Az átszellőztetett homlokzati rendszer légrése minimalizálja az épület hőterhelését, tehát támogatja  az épület energiahatékonyságát, ami pedig a szén-dioxid kibocsátás csökkenést eredményezi.

Az innovatív kerámiagyártási technológiának köszönhetően számtalan szín és dizájn érhető el. A burkolat ellenáll az időjárás viszontagságainak, így a fagy, az eső és a kémiai behatásoknak is, nem kell tartanunk a fakulástól, fagyás miatti károsodástól.

A Florim, Laminam és Mirage gyártók vékonyított nagytáblás kerámiaburkolata a hivatalos tűzterjedési vizsgálaton (MSZ 14800-6:2020) sikeres eredménnyel teljesített, így a Point Budapest kínálatában elérhető burkolatok hivatalosan is ÉMI engedéllyel rendelkeznek, alkalmazhatók homlokzatburkolatként.
Mindhárom rendszer tűzvédelmi osztálya A2.
A lapok méretére és orientációjára nincs megkötés. Szalagablakos és nem szalagablakos kialakítás, kapcsos, látszó rögzítéssel és rejtett, nem látszó rögzítéssel tudnak tervezni az építészek. 

Mindez hatalmas tervezői szabadságot ad az építészek számára!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a fal- és padlóburkolat & homlokzatburkolat megoldásokról!
Elküldöm
Leiratkozásra bármikor van lehetőség
close-link

Irodánk és bemutatótermünk a mai napon zárva tart.
close-link