Innovatív termékek és koncepciók létrehozása nagyszerű tervezőkkel, ez a Vitra lényege. A svájci vállalat termékeit világszerte használják építészek, vállalatok, lakossági felhasználók, inspiráló tereket létrehozva az egyes elemekkel. Szerencsére a portfólióban elérhető remekművek sok esetben kültéri felhasználásra is alkalmasak. Így már valóban nyugodtan érkezhet a meleg idő!

A több mint fél évszázada alapított svájci családi vállalkozás napjaink legbefolyásosabb bútorgyártó cégévé nőtte ki magát. A klasszikus Vitra design bútorok olyan világhírű tervezők alkotásai, mint Charles és Ray Eames, Verner Panton, George Nelson, Jean Prouve, Isamu Noguchi és Sori Yanagi.

A cég tevékenységi köre ma rendkívül szerteágazó és sokrétű. Múltjára építkezve kortárs, haladó szemléletű tervezőkkel együttműködve széleskörű irodai, otthoni és nyilvános helyek berendezésére alkalmas termékpalettát fejlesztett ki. A vállalat szorosan együttműködik világhírű építészekkel is. A point Budapest bemutatótermeiben több termék is megtekinthető.

Tárd ki a teraszajtót az év első meleg napjain és élvezd a nap sugarait a kedvenc szabadtéri helyszíneden. A Vitra Home Collection kültéri bútorai és időtlen kiegészítői segítségével kellemes és komfortos teret alkothatunk – mérettől függetlenül. 

Nincs is jobb dolog, mint együtt lenni a családdal, barátokkal és eltölteni egy kellemes délutánt a kertben, finomakat enni, inni és egyszerűen csak élvezni a pillanatot. A Vitra székek és asztalok jelentős része kültéren is használható, és ezeket kombinálva hangulatos kollázsokat vagy színben harmonikus beállításokat hozhatunk létre. 

A Charles és Ray Eames által tervezett Wire chair formájában a sokak számára ismert klasszikus Eames Plastic chair köszön vissza. A híres “Eiffel Tower” lábak és a hálós szerkezetű ülőfelület és háttámla ötvözi az átláthatóságot és a funkcionalitást. A porszórt kivitel a kertbe vagy a teraszra is tökéletes választás.

Charles és Ray Eames műanyag székei a bútorok történetének legfontosabb tervei közé tartoznak. A Modern Művészeti Múzeum által 1948-ban meghirdetett „Low Cost Furniture Design” versenyen bemutatott első debütálásuk után a székek 1950-ben kerültek piacra kartámlás változatban (A-héj) és egyszerűbb kartámasz nélküli kivitelben (S- shell) – így ezek az első tömeggyártással készített műanyag székek.

A Plastic Chairs debütálásával Charles és Ray Eames egy új bútortipológiát mutatott be, amely azóta elterjedt az egész világon: a többfunkciós székét, amelynek héja sokféle alappal összekapcsolható. A már 1950-ben bemutatott sorozat darabjai is különböző üléshelyzeteket tesznek lehetővé, beleértve az alacsony ülőmagasságú LAR-t (Lounge Height Armchair Rod Base).

Úgy fest, hogy a LAR volt Charles és Ray Eames egyik kedvenc darabja az általuk tervezett számos bútor közül: több fotón is látható a legendás Eames House-ról Pacific Palisadesben, Los Angelesben – beltéren és kültéren is. Ez hűen ábrázolja a szék mobilitását és könnyű mozgathatóságát.

Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Elküldöm
Leiratkozásra bármikor van lehetőség
close-link